1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Vilka är vi?

FamiljenPosted by Veronika Ekstrand Thu, March 31, 2016 19:28:47

Vi är en familj som ända sedan barnen var riktigt små har försökt att leva miljövänligt. På senare år har intresset för minimalism och en önskan om att bli skuldfria vuxit sig starkare. Dessa tre komponenter kommer att spela en viktig roll här på bloggen blandat med allmänna vardagstankar.

Det var genom en del bloggar och också genom böcker som det hela började för V. Några bloggar värda att nämnas är theminimtlists.com och ekoblogg.blogg.se (nu nedlagd). Några böcker som spelade stor roll i början var ”Rik på riktigt” av Fredrik Warberg och Jörgen Larsson samt ”Lev enklare-idéer för en hållbar livsstil” av Gisela Linde. Vi kommer att berätta mer om hur de inspirerat oss längre fram i bloggen.V har en dröm om att få skriva mer. Alltid läst och skrivit mycket men de senaste åren har båda dessa saker fått stå tillbaka då ekorrhjulet har tagit ut sin rätt och tiden till att försvinna bort i en annan värld eller att reflektera över sitt eget liv har varit för snäv. V vill ta tillbaka känslan av att orka och vilja skriva och läsa.

För D började det också med ett intresse i att leva hållbart men riktig fart tog det den dagen när svågern hade skickats ned i förrådet i källaren för att hämta upp något. När han kom tillbaka upp utbrast han: -Vad mycket saker ni har! Då kände D att det fick vara nog. Många frågor blev aktuella. Är det meningen att sakerna ska få ta energi från livet? Är det meningen att sakerna ska hindra en från att göra det man egentligen vill? Ett TEDtalk våren 2015 med theminimtlists var också en tankeväckare. Vad gäller intressen så är det friluftsliv och orientering som gäller.

För v, 10 år, har det gått från att vara en kille som samlar på precis allting och till och med måste spara storasysters födelsedagskort till att nu i helgen när han flyttade in i sitt nymålade rum endast tog in några få saker på rummet. De saker som han använder eller som verkligen betyder något för honom. En del saker la han i sparlådan (i förrådet i källaren) men en hel del slängas eller lades i loppislådan beroende på vad det var för något. Vad gäller intressen så är det orientering och att spela Minecraft som gäller så det kan hända att något inlägg gällande spel dyker upp här på bloggen.

För t, snart 13 år, har allt en helt annan ingång. Nämligen inredning. Hon har ett intresse för inredning och en klar blid över hur hon vill att det ska se ut. Det råkar vara minimalistiskt och avskalat vilket medförde en liknande aktivitet som för v när hon flyttade in i sitt nymålade rum för någon månad sedan. Vad kommer till miljö så går det lite upp och ned men djurens rätt är en drivande faktor i hennes val av skönhetsprodukter. Vad gäller intressen så är det friidrott, filmning, fotografering och redigering som gäller så de bilder och foton som kommer att finnas här på bloggen har troligtvis t varit tagit eller redigerat.