1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Ett normalt liv

FunderingarPosted by 1825dagar Wed, May 25, 2016 20:30:54

Ett normalt liv i dagens samhälle, vad är det egentligen? Om jag reflekterar över mina vänner skulle det innebära ett fint boende, inrett enligt de senaste trenderna. En ny bil stående på uppfarten och där den årliga utlandssemestern går mot solen.


Sin ständig tidsbrist kommenteras ständigt, man har aldrig tid. Pratet om att man måste träffas men det blir aldrig något av det, kanske en söndag om tre veckor eller något liknande. Barnen vill göra något roligt, man hinner inte, måste bara …


Man kanske skulle jobba mindre är en kommentar som kommer ofta. Det har man inte råd med, pengarna räcker ju aldrig till. En ny bil har man, maxade bolån och nyrenoverade rum och maten köps på kreditkort för att betalas månaden efter. När detta kommer upp till diskussion hänvisar man till räntorna, de är ju så låga, kostar ju inget att låna. Men du är ju bunden till att betala.


Samtidigt lider man mer än någonsin av depressioner, man är stressad, överviktig, lider av högt blodtryck och har stora svårigheter att sova.


Skulle detta vara normalt, det vi eftersträvar och vara meningen med livet. Nej jag tror inte det, jag väljer ett onormalt liv. Jag vill inte vara en i mängden, jag är jag.
/D