1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Utvärdering matsedel

MinimalismPosted by 1825dagar Fri, May 27, 2016 19:07:48
För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om att vi skulle prova att ta bort beslutsvalen kring vilken mat vi ska äta varje dag. Detta genom att ha en matsedel med återkommande samma mat för varje veckodag. Vi sa också att om vi kände för någon annan mat så gjorde vi naturligtvis den istället men på det här sättet slapp vi fundera på val av mat om vi inte ville, orkade eller hann. Nu är det dags för en utvärdering av det projektet.

Det har varit jätteskönt att ha en grund att falla tillbaka på och lätt när man handlar. Det har faktiskt inte blivit enformigt eftersom det ändå är lite olika för var gång med vad man till exempel stoppar i linsgrytan, bland wokgrönsakerna eller vad vi har gjort hamburgarna av. Det är också ett antal gånger som det har blivit någon annan mat men då främst för att vi har varit borta.Det känns också bra att det har varit så mycket vegetarisk mat.

Jag rekommenderar att prova om man som vi känner att tiden eller orken till att fundera och bestämma vad man ska ha till middag inte alltid finns där.
/V