1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.sängkläder

MinimalismPosted by 1825dagar Tue, May 31, 2016 14:52:58
Mina föräldrar har sjukt mycket sängkläder. Jag tror att det främst beror på att sängkläder för bara 10-20 år sedan hade en mycket bättre kvalitet än dagens och det är svårt att slänga eller ge bort hela sängkläder samtidigt som det är kul att köpa nya. Jag har alltid tänkt att det är så det ska vara och fyllt min garderob med egna. Nu när jag har börjat tänka mer minimalistiskt så har jag börjat ifrågasätta detta och gjort mig av med en hel del. Det jag har kommit fram till är att vi behöver åtta set för att klara oss. Det ger oss möjlighet att ha ett set i tvättmaskinen och ett nytt i sängen.

Förutom dessa har vi också varsitt set, sammanlagt fyra, till mina föräldrar och min syster med man. Detta för att de bor en bra bit iväg så när de är här sover de alltid över.

Sedan finns det ett påslakan extra till barnens övernattningsgäster.

Men detta gäller påslakan och örngott inte underlakan. Underlakan har vi många av! 13 stycken enkellakan och två dubbellakan. Men vi behöver fler dubbellakan så någon gång ska vi se till att sy ihop några av våra enkellakan till dubbellakan. Det värsta här är att jag helst vill göra mig av med alla och bara köpa dra-på-lakan; två dubbla och fyra enkla. Det hade varit enklast och lättast men jag har svårt att motivera de köpen när vi har så många. Få se vad vi gör. Så här ser det ut i vårt skåp där vi har våra sängkläder nu när vi precis har bytt sängkläder hos alla: /V