1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Ett onormalt liv

FunderingarPosted by 1825dagar Tue, July 05, 2016 20:38:35

Jag var vilse, jag följde normen. Lånade till bil, renovering och betalade maten med stormarknadernas kreditkort. Men att inte handla för sina egna pengar kändes aldrig bra, något sade mig att det nog inte var rätt. Men så skulle man ju göra, dock kände jag mig alltid bunden, inte fri, och stressad. Kände att jag måste ändra på något, skaffa kontroll och slippa stressen.

Började fundera, vill leva ett "onormalt liv", ett fritt liv, ett liv där jag bestämmer. Ett frö började gro, en liten tanke började forma sig och jag fick även med mig resten av familjen.

Vi betalade först av billånet och sedan CSN. Känslan var speciell, en frihetskänsla, lite rebellisk och det kändes bra. Samtidigt som vi betalade av lånen kom vi i kontakt med ett TedTalk. Det handlade om två killar som hoppade av den amerikanska drömmen och började om med livet. De kallade sig The Minimalists, de beskrev sin resa från hårt skuldsatta i den amerikanska drömmen till ett liv i frihet och meningsfullhet. Det var något som tilltalade oss i deras historia, något så enkelt och sunt och vi blev nyfikna. Dock var det svårt att sätta fingret på vad det var som kittlade.

Fröet växte, det blev sommar, semester och tankarna fortsatte. Frågor kom upp som; vad skulle vi vilja göra? Vad hindrar oss? Ännu fler frågor kom fram; vad behöver vi? Måste vi ha detta? Ger detta oss något meningsfullt? Vad är det som hindrar oss?

Svaret blir allt som oftast att vi inte har tid. Varför har vi inte tid då? Vi behöver ju pengar. Till vad?

Vad skulle hända om vi försöker vända på det, leva på mindre pengar och få mer tid? Skall vi försöka bli skuldfria?

Försöker vi lyfta dessa tankar med våra vänner, känns som att de inte vill förstå, att det är konstigt och onormalt. Men vår känsla är att det onormala är rätt! Varför göra som alla andra, leva som alla andra, när vi vill förverkliga en friheten och göra det meningsfulla. Detta kanske är det ”onormala” som är normalt för oss. Att ta tag i livet och styra dit vi vill komma, inte bara följa strömmen, ibland hoppa upp på strandbrinken och titta på när de andra bara far förbi. Välja när vi vill hoppa i.


Så glöm inte, att er tid inte är förnybar, dock är era pengar det.
/D