1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Våra köksskåp

MinimalismPosted by 1825dagar Tue, July 12, 2016 12:25:13

Minimalisterna har ett bra inlägg för ett tag sedan där de går igenom vad de har i sina köksskåp. Jag blev nyfiken på hur de utrensningar vi har gjort ser ut om man ställer upp det på samma vis. Sagt och gjort. Här kommer innehållet i våra köksskåp.

Tallrik flat 16 st. Vi har fler än nödvändigt här, men det är svårt att göra sig av med dem när de fortfarande är hela. Annars är det en salig blandning från min gamla servis till loppisfynd.

Tallrik djup 9 st. Dessa behövs då vi oftast äter gröt eller yoghurt på morgnarna. Vi hade 12 från början då dessa tillhör den servisen som jag hade med mig in när vi gifte oss.

Assiett 19 st. Väldigt många! De är i två storlekar och från samma servis som de djupa tallrikarna. Alldeles för många men kvar av samma anledning som de flata tallrikarna.

Efterrättsskål 4 st. Används till efterrätter men även till flingor och liknande när de djupa tallrikarna känns för stora. Används även som små skålar.

Vattenglas 8 st stora och 6 st små. Förut hade vi bara de 8 stora men det upplevdes för lite när vi hade mina föräldrar eller syster med familj på besök och som nattgäster därför köpte vi in de små som också känns lite trevligare ibland jämfört med de stora.

Vinglas 4 st. Bara mannen som dricker i hushållet och oftast är det inte fler gäster än att det räcker med dessa fyra. Vid större tillställningar lånar vi.

Champagneglas 0 st. Ingen av oss gillar champagne.

Snapsglas 6 st. Sitter i ett sött litet ställ men används väldigt sällan.

Glögglas 0 st. dessa sorterades ut i förra omgången. Tanken är att vi använder temuggarna även om de är lite stora.

Whiskeyglas 0 st. D dricker whiskey ibland men numera tar han de små dricksglasen.

Tekopp 12 st. Vi dricker mycket te och kaffe och dessa används som båda.

Kaffekopp 0 st. Se stycket här ovan./V