1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Vilka köksmaskiner behövs?

MinimalismPosted by 1825dagar Sat, July 23, 2016 12:07:52
När jag har tittat igenom våra köksskåp har funderingen kring vilka köksmaskiner vi använder och faktiskt behöver dykt upp. Dessa har vi i dagsläget:
brödrost
elvisp
stavmixer
mixer
våffeljärn

Vi har medvetet valt bort mikrovågsugn och vattenkokare.

Micron valde vi bort för flera år sedan och har inte saknat sedan dess. Maten går att värma på spisen eller i ugnen och det frysta har vi blivit bra på att ta upp i tid. Ser också alltid till att ha rostbröd i frysen som vi lätt kan ta upp och sätta i brödrosten. Plus att familjen tycker att rostbröd är något av det godaste brödet.

Vattenkokaren valde vi bort i och med att vi köpte en ny spis med induktionshäll för drygt ett år sedan. D gjorde ett test och det gick minst lika snabbt att koka upp lika mycket vatten på spisen som i vattenkokaren. Då blev valet enkelt och vi fick en sak mindre framme på köksbänken.

De sakerna som jag listade här ovan och som vi faktiskt har tänker vi så här kring just nu, men läget kan komma att ändras i framtiden:

Brödrosten-se inlägget om micron.
Elvispen-smidigt och snabbt när vi bakar och gör efterrätter; något som vi gärna gör.
Stavmixer-bra när soppan ska redas.
Mixer-dottern har börjat att göra smoothies till frukost eller mellanmål och då är denna bättre än stavmixern. Inte nödvändigt men bra att hon gör nyttiga saker.
Våffeljärnet-det är gott med våfflor men vi gör det högst två gånger om året. Däremot så gör vi toast ibland och då brukar vi använda oss av detta. Nu verkar det dock vara lite halvtrasigt så här behöver vi ha en diskussion och komma fram till vad vi vill. Köpa nytt eller klara oss utan. Vad hade ni gjort?
/V