1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Intervju-barnens syn på minimalism

MinimalismPosted by 1825dagar Sun, July 24, 2016 21:04:49
Vi har frågat barnen v och t några frågor kring minimalism och här kommer dem tillsammans med svaren som v gav. Svaren som t gav kommer vid ett annat tillfälle.

1. Vad är minimalism för dig?
Att man ska ha så lite saker som möjligt; bara det man behöver för att ha ett bra liv.

2. Hur märker du att vi har börjat minimera?
Ni pratar om det och rensar ut saker hela tiden.

3. Har du minimerat och i så fall hur?
Ja, efter att vi hade målat om mitt rum så tog jag bara tillbaka de saker som jag ville ha. Jag gjorde mig främst av med prydnadssaker.

4. Vad är positivt med minimalism tycker du?
Vi får mer plats.

5. Vad är negativt med minimalism tycker du?
Inget jag kan komma på.

6. Har det förändrat något för dig att vi har börjat minimera?
Att mamma inte blir irriterad över att vi har så många saker längre (blink blink).

7. Om vi skulle flytta i morgon och du bara får ta med dig fem saker av dina ägodelar vad skulle det då vara? (stora saker som en säng, cykel med mera räknas inte.)
iPad, dator, delfinen (prydnadssak i glas), alla Kalle Anka och iPhone.

Funderingar från föräldrarna: mycket fokus på plats och antal. Intressant diskussion om vad ett bra liv är som han svarade på fråga ett samt vilka ägodelar som faktiskt valdes ut. Tre av de ägodelar ha valde hade vi inte ens kunnat välja när vi var i hans ålder för då fanns de inte! Inget dåligt i det bara en reflektion över att tiderna förändras.