1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Dilemma med Minimalism och intressen.

FunderingarPosted by 1825dagar Thu, July 28, 2016 14:03:16

På vår väg mot minimalism och att förenkla våra liv har jag kommit till mitt stora intresse, friluftsliv. Som vid alla stora intressen så brukar man samla på sig prylar och grejor som är bra att ha. Gäller mig med. Räknade till att jag har åtta stycken olika friluftskök, dock används bara två . Varför inte då göra det enkelt för mig och bara behålla de jag använder?

Har försökt att göra mig av med dessa ett tag, försökt sälja dem på utsidan.se. Men vad är en pryl värd? Hur mycket är din tid värd, hur mycket tid är det värt att lägga i förhållande till att skänka bort den?

Som ett tecken läste jag på vandringsbloggen.com Angeliqa Mejstedt tankar om hur man värderar sin tid. Ska man lägga timmar på att göra sig av med saker och inte få något ekonomiskt tillbaka eller skänka det till välgörenhet? Där prylarna kan bidra till någon och faktiskt bli använda istället för att värma en hylla i förrådet.

Effektivast är att skänka, att komma över ditt egensatta värde på prylar är svårt, värdet speglar ofta dina egna känslor. Våga ta steget och gör det enkla.

Min tid är inte förnybar dock är mina pengar det.

/D