1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Intervju-barnens syn på minimalism

MinimalismPosted by 1825dagar Sun, August 07, 2016 19:00:52

Vi har frågat barnen v och t några frågor kring minimalism och i ett tidigare inlägg redovisade vi frågorna och svaren som v hade. Här kommer motsvarande för t.

1. Vad är minimalism för dig?
Att man har mindre saker.

2. Hur märker du att vi har börjat minimera?
Pappa städar källaren men har fortfarande en del onödiga saker.

3. Har du minimerat och i så fall hur?
Ja, jag har sorterat ut det jag inte använder eller de onödiga eller fula sakerna.

4. Vad är positivt med minimalism tycker du?
Vi får mer plats.

5. Vad är negativt med minimalism tycker du?
Att man kan få tomma utrymmen som man inte använder. En annan reflektion t också hade var att det inte är bra att slänga bara för att minimera om man precis har köpt något. Då är det bättre att använda det tills det går sönder eller skänka bort det.

6. Har det förändrat något för dig att vi har börjat minimera?
Nej!

7. Om vi skulle flytta i morgon och du bara får ta med dig fem saker av dina ägodelar vad skulle det då vara? (stora saker som en säng, cykel med mera räknas inte.)
iPhone, dator, actionkameran, iPad och studsmattan.

Funderingar från föräldrarna: mycket fokus på plats och antal. Intressant reflektion om att det inte bara är att slänga sakerna. Det är lite som att stoppa huvudet i sanden. Det gäller att vara smart med sina saker och tänka efter både innan man köper något och när man ska göra sig av med det.