1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Recension av TheMinimalists dokumentär

MinimalismPosted by 1825dagar Sat, August 20, 2016 10:59:03

Nu har dokumentären skapad av The Minimalists: "Minimalism: a documentary about the important things" släppts på Vimeo. Den är lite mer än en timma lång och om man har beställt den på Vimeo så tillkommer ett bonusmaterial på sex timmar av intervjuer som inte kom med i dokumentären.


I dokumentären får man möte Ryan Nicodemus och Joshua Fields Millburn grundarna till hemsidan The Minimalists och en hel del andra människor runt om i världen som på olika sätt rör sig inom minimalism. Det är arkitekter, entreprenörer, familjer, artister, journalister, forskare med mera. Alla strävar de efter ett meningsfullt liv med mindre.

Det här är en film som jag vill se flera gånger. Första gången skrapar jag bara på ytan, jag hänger upp mig på några saker och missar några andra. Jag tror att andra och tredje gången kommer att ge mig möjligheten att bearbeta det de säger på ett helt annat sätt.


En reflektion som Ryan har i filmen är att man har allting men det känns ändå som att något saknas. Alla runt omkring säger att man har lyckats men ändå känns det inte så. Där känner jag igen mig!


Filmen visar ett attraktivt alternativ till svenssonlivet som bara handlar om att ha mer och större saker. Den visar ett alternativ där livet består av mindre saker och utrymme och istället är livet fyllt med mening, lycka, det som betyder något och kramar.


Absolut en film som är värd att se. Kan vara både en tankeställare och ögonöppnare även för oss som har tagit till oss minimalismen sedan innan men framför allt för de som precis blivit intresserade och undrar vad det är.


”Minimalism handlar inte om att ha mindre utan om göra rum för mer av det som verkligen spelar roll.”