1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Vandring av vikt

Zero WastePosted by 1825dagar Sun, August 28, 2016 18:24:11


Har varit ute och vandrat med v i två dagar, vilket inkluderade två kvällsmål, två frukostar och två luncher. Jag reflekterade över hur mycket skräp det blev och började samla ihop allting. Tänkte se hur mycket det blir på två dagar.


Alla ytterförpackningar hade jag tagit väck hemma. Trots det blev det en rejäl hög på 132 gram, mestadel plastförpackningar, som bara kommer att slängas. Dessa 132 gram motsvarar 1,5 dags sopor för oss två. Skulle vi gått ut på en veckas fjällvandring på samma villkor skulle man få ihop ca 600 gram sopor, över ett halvt kilo! Dessa gram tänker en vandrare oftast inte på utan istället jagar man gram på alla andra prylar i vandringsryggsäcken. Många köper nytt bara för att det är några gram lättare. Så genom att minska på soporna man bär med sig skulle det kunna leda till att man inte behöver köpa nya prylar för att minska vikten. Ett smart tankesätt som förutom att spara dig pengar också kan överföras till andra områden i livet. Vi omger oss med onödiga prylar som kan likställas med skräp på så sätt att det belastar dig. Vi bär också på mentalt skräp i form av negativa tankar, dålig självkänsla, negativa relationer som påverkar. Att rensa även i dessa områden gör vardagen lättare att leva.


Man skulle nästan kunna vända på det till det vardagliga livet, allt skräp som man bär med sig, mentalt och prylar. Minskar man på detta så behöver man kanske inte köpa nytt för att det skall kännas lättare här i livet.