1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.TV i TV-rummet?

FunderingarPosted by 1825dagar Fri, September 02, 2016 18:47:27
I dagsläget har vi en TV i vårt så kallade TV-rum. Den har de vanliga kanalerna (som ingår i licensen) samt en AppleTV med Netflix, playtjänster samt Youtube. På övervåningen har vi en TV som barnen spelar sina spel på.

De senaste två årens tv-tittande på tvtv (dvs de program som går en viss tid på en viss kanal) är lätträknade. Istället har vi använt TV:n som en skärm för att titta på något tillsammans. Det kan vara en program via play eller en film via Netflix eller AppleTV. Det går många dagar utan att vi ens slår på TV:n. De går istället åt till sysslor, aktiviteter och andra skärmar. Frågan är: behöver vi den stora TV:n till det eller skulle det gå lika bra med en skärm?

Vi testade frågan härom helgen genom att helt enkelt bänka oss i soffan, hela familjen om fyra, med datorn på soffbordet för att kolla en dokumentär. Det gick utmärkt! Är vi då redo för att ta bort TV:n och göra om TV-rummet till ett sällskapsrum/ vardagsrum?

De hinder som finns kvar i det scenariot är när mina föräldrar är här. Då är de oftast här en hel helg och vill gärna sätta sig framför TV:n framåt kvällen. Men i övrigt ser jag inga hinder.

Möjligheterna ligger i att vi fortfarande har en TV. Den som barnen har för sina spel ska ju vara kvar och om vi som familj trots allt vill ha en större skärm att se på när vi tittar tillsammans skulle vi kunna sätta oss där uppe. Bilo trångt men mysigt. Det är dock ingen möjlighet när mina föräldrar är här då det består av en trång alkov där man sitter på madrasser på golvet.

Men behöver vi en TV bara för de gånger mina föräldrar är här, typ tre-fyra gånger per år? Vore det inte trevligt om vi kunde umgås den stunden med dem istället? Jo, såklart men snacka om att de skulle ha svårt att vänja sig för ännu en av våra, i deras ögon, konstiga nycker.

Men utan tvekan så kommer jag i mitt resonemang fram till att vi borde kunna göra oss av med en TV och skapa ett rum som inte styrs av TV:ns placering. Nu gäller det bara att få de andra i familjen med på tåget!

Hur gör ni?