1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Nu åker Lotta-böckerna ut!

MinimalismPosted by 1825dagar Wed, September 28, 2016 12:41:35

Jag har rensat mycket de senaste åren men än finns det lite kvar!

Jag har bland annat haft min samling av Lotta-böcker kvar som mitt frikort. Det vill säga att trots att jag har rensat ut mycket så har den samlingen på 44 böcker fått stanna kvar. Samlingen fick stanna kvar av två skäl. Dels för att jag hoppades att min dotter skulle tycka att de var lite roliga; det gör hon inte. Dels av nostalgiska skäl. Nu får dottern ingen mer chans och det är slut på nostalgin (i alla fall kopplat till Lotta-böcker). Dessa rensas ut och jag hoppas att de hittar ett hem någon annanstans.Det är verkligen helt OK för mig om jag har kvar Lotta-böckerna. Jag tycker att det är viktigt att inte späka sig. Minimalism för mig är att hitta luft och utrymme för att leva och andas. När saker tynger ned eller skapar oroskänslor då är det dags att titta på dem med nya ögon. Det kan då betyda att man rensar ut som jag gör med Lotta-böckerna men det kan också betyda att man:- plockar fram sakerna och visar upp dem, låter dem ta plats i hemmet. Jag har till exempel jordgloben från när jag var liten som nu fungerar som mysbelysning på kvällen och en näverburk som min mormor och morfar har gjort.-Använd sakerna. Var inte rädd för att använda dem. Jag har till exempel en brudkista som min morfar har snickrat till mig. I den har vi stickor och tidningar till att elda i kaminen samt att den fungerar som sittplats brevis kaminen. Jag har också en vas som pennställ och burkar från farmor och mormor till diverse småsaker./V