1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.En ny utmaning varje månad

MinimalismPosted by 1825dagar Sat, October 01, 2016 12:14:46
Jag har börjat lyssna på en podcast som heter The slow home podcast. Det är ett par som lever utanför Sydney, Australien som poddar tillsammans. De har ofta intervjuer med olika personer som på något sätt är ett namn inom minimalism, slow living, zero waste och liknande. Sedan har de också ett inslag där de varje månad ett tag tillbaka har gjort olika experiment/utmaningar. Det har varit allt från yoga varje dag till en snäll gärning varje dag till skärmfritt sovrum och så vidare. Här fick vi idén att göra något liknande men via bloggen istället. Vi kommer att köra en utmaning per månad.

Eftersom det är den 1 oktober idag så passar det bra för oss att börja nu. Under oktober månad kommer vi att spela minimalistspelet som är en populär utmaning startad av The minimalists.com. Det går ut på att man den första i månaden rensar ut en sak, den andra två saker, den tredje tre saker och så vidare. I slutet av månaden, om man klarar så länge, har man rensat ut sjukt många saker. Närmare bestämt 496 saker efter 31 dagar. Helt otroligt! Hoppas att vi har så många saker att rensa ut! Vi kommer att redovisa och diskutera hur det går en gång varje vecka och sedan så klart göra en större summering i slutet av månaden.

Är det någon mer som är med oss och spelar?
/V och D