1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistspelet-en vecka

MinimalismPosted by 1825dagar Mon, October 10, 2016 20:00:40
Nu har en vecka gått av vår utmaning för oktober månad. Vi har sammanlagt gjort oss av med 45 saker från 1 oktober till och med i går, 9 oktober. Det har varit väskor, gamla CD-skivor, galgar, saxar, luftmadrass, böcker med mera.

Än så länge har det varit enkelt då vi har haft en hörna med redan utsorterade saker att plocka ifrån. Men snart är dessa saker slut och vi får börja gå på jakt i huset.

Tipset från oss är att göra just som vi har gjort. Det vill säga lägga undan saken ett tag någonstans där du inte ser den för att se och känna efter om du saknar eller behöver den. Om du efter, låt säga, en månad går dit igen utan att ha behövt gå dit innan och tittar igenom högen så kommer du många gånger att upptäcka att du klarar dig lika bra utan de saker som du har lagt undan och då är det dags att göra sig av med dem.