1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Vill vi verkligen ha julklappar?

FunderingarPosted by 1825dagar Wed, October 12, 2016 15:48:37
Ja, jag vet att det är ett tag kvar till jul. Men det går så fort och i vår släkt är det i alla fall redan igång kring planering och utfrågning om julklappar. Därför tänker jag att det här inlägget är aktuellt redan idag trots att det är lite mer än två månader kvar.

I flera år har jag och D valt att inte ge några julklappar till varandra. Det har känts bra och det har inte varit något vi saknat. Sedan barnan kom har vi heller inte fått några julklappar från D´s familj utan där ger man bara till barnen men i min familj har det alltid varit viktigt med julklappar. Jag har själv varit en sådan person som ville ha så många som möjligt. Jag kommer ihåg berg av julklappar. Inga dyra och speciella men många. Även som vuxen har jag varit kvar i dem tankegångarna. Ända tills för ett par år sedan. När minimalismen blivit mer aktuell för mig så började jag att ifrågasätta alla prylar som kom in varje jul.

Så, förra julen försökte jag mig på att tala om för mina föräldrar och min syster att jag inte tyckte att vi vuxna borde byta julklappar med varandra. Kändes som att de skulle lyssna eftersom min syster fått sitt första barn då så vi kunde ju fortsätta ge till barnen. Men nej, det ville de inte. Det blev någon halvmesyr där mina föräldrar gav till alla. Min syster och jag gav inget till varandra eller våra respektive utan bara till våra barn. Vi satte in pengar på WWF eller Naturskyddsföreningen som en gåva och skrev ett kort till mina föräldrar, syster med familj, morföräldrar och svärföräldrar där vi berättade det.

Hur det blir i år det vet jag inte men jag kommer att säga att jag inte vill att vi ska ge några julklappar till varandra men jag antar att det blir som förra året.