1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Nu är TV:n borta!

MinimalismPosted by 1825dagar Fri, October 14, 2016 12:05:24
I början av september skrev jag ett inlägg som hade rubriken "TV i TV-rummet?" Där funderade jag på vilka konsekvenserna skulle bli om vi helt enkelt gjorde oss av med TV:n på nedervåningen.

Nu har vi gjort det!

I söndags åkte den gamla TV:n vidare, den som barnen har på övervåningen och som de använder när de spelar WiiU (snart Xbox one då sonen fyller år i morgon och släkten har lagt ihop till ett åt honom). TV:n som vi hade på nedervåningen i vårt TV-rum satte vi upp till barnen.

Sedan kunde jag äntligen få möblera vardagsrummet (namnbyte på rummet) utan att TV:n var central och förstörde de bästa möjligheterna. Det känns helt fantastiskt och rummet har ett större lugn än någonsin. Det har faktiskt lett till att hela familjen har samlats i soffa och fåtöljer en stund varje kväll innan läggdags. En mysig stund som visst varit möjlig förr men som den här förändringen ändå har skapat.