1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistisk jul-aktiviteter

MinimalismPosted by 1825dagar Tue, November 22, 2016 17:49:22

Detta inlägg handlar om de aktiviteter som vi förväntas gå på och delta i under december månad. Det är mycket man "ska" göra under december månad där kulmen nås under julhelgen. Men måste vi vara med på allt? Vad är det av allt detta som faktiskt ger mig något? Dessa frågor är viktiga att reda ut.

Jag tycker också att det är viktigt att lyfta hur det ser ut om man är en förälder. Det pratas aldrig om det utan bara att man ska se det ur sitt egen perspektiv och inget annat. Det vet vi alla som är föräldrar att det inte alltid är möjligt. Ibland, rätt så ofta, måste vi göra något som vi kanske inte skulle valt om det var helt frivilligt men vi gör det för våra barns skull. Men jag tror att jag inte är ensam om att tycka att ändlösa rader av luciatåg är urtråkigt. Det är alltid kul att se sitt barn utklätt till en gullig tomte, stjärngosse, tärna eller lucia. Men alla andra och i evigheter! Hur kul är det? Det man kan göra om man är två förlädrar, eller andra viktiga vuxna i barnens liv, är att dela upp sig. Båda behöver inte gå på allt. Sonen har till exempel fyra luciauppträdanden med skolan i år. Vi kommer inte att gå båda två på alla.

Förutom barnens luciatåg, julfester med mera så är det vänner som bjuder in, släkt och kanske något med jobbet också.Välj, gör inte allt. Det är OK att säga nej. Hitta den nivån som passar för dig. Anpassa dig sedan till dina nära och kära för att alla ska bli så nöjda som möjligt. Det jag vet i dagsläget är att jag har en jultallrik på kvällstid, eventuellt ett julbord med familjen, ett luciatåg, baka lussebullar med grannen och en julfest för sonen. Tillräckligt mycket om du frågar mig. Brukar tillkomma någon adventsfika med vänner men det får vi se om det passar in.

Förutom ovan nämnda aktiviteter som är sociala tillställningar av något slag så tillkommer allt annat som vi lätt placerar på måste-göra-listan. Det är bakning av pepparkakor och julgodis, pynta, pyssla med mera. Du måste inte göra allt det. Faktum är att du inte måste göra något av det. Hitta vad som är viktigt för dig och din familj och gör det för att ni vill och inte för någon oskriven norm eller påtryckningar från samhället.

Vilka aktiviteter är viktiga för dig och din familj i jul?