1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Skräp i naturen och förbud mot plastpåsar

FunderingarPosted by 1825dagar Fri, November 25, 2016 14:27:28
Kom precis in från en runda med vår hund och hade då med mig fyra olika skräp jag hittat på vägen. Har så svårt att förstå hur människor bara kan slänga saker direkt på marken. Jag plockar ständigt skräp när jag är ute och går. Det ser så fult ut när det ligger där längs vägen eller i skogen och det ser så fel ut. Att det sedan också är farligt för djuren och naturen gör det bara ännu värre.

Runt om i världen finns det många människor som kämpar för rena stränder, hav, städer, skogar med mera. Flera städer och länder har också förbjudit plastpåsar på olika sätt. Här i Sverige har vi också fått ett beslut. Ett fegt beslut. Platspåsarna ska förses med varningstext och affärerna ska informera kunderna om plastpåsarnas skadliga inverkan på miljön. Det är skrattretande att vi inte kan mer än så och att vi låter producenterna och deras ekonomi få styra i stället för att se till miljön och våra barns framtid.