1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Chokladkalender på eget sätt

Zero WastePosted by 1825dagar Wed, November 30, 2016 16:09:32
Mycket jul här på bloggen just nu men så är det ju de tiderna.

Jag funderade en del inför införskaffandet av chokladkalender till barnen. Man är ju aldrig för stor för en sådan men hur kunde jag göra den utan att generera för mycket skräp?

Jag kom på detta:
Jag tog helt enkelt två små gamla plåtaskar som vi hade. Klädde in dem i lite juligt papper och klistrade dit två bokmärken med tomtar på. I asken kommer jag sedan att lägga en chokladbit varje dag precis som i chokladkalendrarna. Dessa askar kan jag sedan återanvända nästa år.

På det här sättet kan jag också köpa lite olika choklad. Hade barnen varit lite gourmander gällande choklad hade jag kunnat köpa chokladpraliner men eftersom de inte är det så blir det att jag bryter från hederliga chokladkakor. Den första biten är från en Maraboukaka men sedan har jag lite finare ekologisk choklad från Malmö chokladfabrik bland annat. Svårigheten nu blir att inte äta upp chokladen i förväg.
/V