1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistisk jul-dekorationer

MinimalismPosted by 1825dagar Wed, December 07, 2016 13:16:37

Visst måste man pynta? Julstjärnor, utebelysning, julblommor, julgran, tomtar och annat. Nej, det måste man inte.Sedan kan det vara mysigt också. Det gäller att hitta vad som känns bra för dig.

Här hemma har dekorationerna kring jul minimerats kraftigt de senaste två jularna och det kommer säkert att bli mer i år. Vi har haft väldigt mycket förr om åren. Nu när vi börjar tänka mer i dessa banor är det viktigt att sakerna ger oss glädje och/eller positiva minnen. Därför kommer julstjärnor och adventsljusstakar att sättas upp i alla fönster till advent. Tycker så mycket om den mysiga känslan som skenet från dessa skapar.

Julgranen är otroligt viktigt för barnen. och när jag var liten klädde vi alltid den dagen innan julafton. Här har vi fått traditionen att klä den en vecka eller minst helgen innan jul. Detta har tillkommit då vi är bortresta varannan julhelg så för att få njuta av vår egen gran så har den fått komma upp tidigare. Sedan har vi kvar den traditionen även dessa jular som vi firar här hemma. Personligen skulle jag klara mig utan gran eller ha en liten och inte detta monster till gran som tar upp halva rummet. Men så länge barnen vill så är det stor julgran som gäller här hemma.

Tomtar och prydnadssaker är det som har fått gå de senaste åren. Det finns vissa fina saker och vi har gott om plats att både förvara och ha dem framme så därför har jag förr om åren varit lite försiktig i mitt rensande. Får se vad resultatet blir i år när även barnen och mannen är med på det minimalistiska tåget.