1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Matsedel

FamiljenPosted by 1825dagar Fri, April 15, 2016 17:36:22
Vi har provat många olika taktiker vad gäller planering av vår mat. Allt från appar, till månadsplanering, till ansvar för olika dagar och så vidare. Ingen taktik har hållt längre än en månad! Nu har vi en ny taktik. Den går helt klart åt det minimalistiska hållet då den går ut på att ha återkommande samma mat för vaje veckodag. Det vill säga:

måndagar-bönsallad
tisdagar-potatis-och broccolisoppa
onsdagar-stekt fisk och potatis med ärtor och majs
torsdagar-pasta och linssås med morot- och vitkålssallad
fredagar-hemmagjord pizza och pizzasallad
lördagar-hemmagjorda eller vegetariska hamburgare
lördagar-gröt/ omelett och toast
söndagar-nudlar och grönsakswok
söndagar-rester

Ovanstående är grunden. Vill vi sedan laga något annat,lägga till eller dra ifrån så gör vi det. Men det ska alltid finnas hemma för att laga detta och om man inte orkar behöver man inte komma på något utan kör på det som redan är bestämt och samma sedan innan.

Den uppmärksamme ser att det är många vegetariska rätter, även om inte alla är det. Vi vill gärna äta mycket vegetariskt men alla i familjen är inte beredda att ta steget fullt ut så därför har vi istället valt att göra en kraftig minskning av kött det senaste året.
/V