1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistisk jul-relationer

MinimalismPosted by 1825dagar Mon, December 19, 2016 08:10:58

Detta är inte lätt. Julen förväntas man dela med sina släktingar och nära och kära. Men om man har släktingar som tar energi ifrån en men som ändå är viktiga för andra. Hur gör man då? Här gäller det nog att mer bestämma sig och hitta redskap för att inte låta dessa människor påverka dig. Inte det lättaste men så mycket att vinna om du lyckas. Några knep att ta till är att ha olika strategier färdiga redan innan. Gå med hunden, spela spel med barnen, gå på toaletten (hihi), hjälpa till i köket, dansa långdans med barnen med mera. Sedan får man plocka från dessa strategier så mycket man bara behöver och så fort man känner att ens energinivå börjar sjunka på grund av suckar och negativa kommentarer. Något som också fungerar bra är att alliera sig med någon. Jag har till exempel både min syster och man med i detta. Det gör att vi kan gadda ihop oss och prata extra positivt som en motpol till gnället.

Men förhoppningvis finns det flera fina relationer i din närhet som du kan få chansen att vårda lite extra under de lediga juldagarna. Ta vara på dem, lägg alla måsten åt sidan och se till att umgås.