1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistisk jul-julmat

MinimalismPosted by 1825dagar Tue, December 20, 2016 14:08:25

Här finns det mycket tradition. Jag minns julbordet hemma när jag var liten. Det var skinka, köttbullar, prinskorv, Janssons, grynkorv, tunga, rullsylta, sill, bruna bönor med mera. Massor av kött och lite grönt. Kan inte minnas att vi hade någon annan fisk än sillen. De senaste åren har julbordet minimerat sig självt. De som har haft julafton hemma hos sig har plockat bort vissa rätter allt eftersom och eftersom vi har slagit samman västgötska traditioner med nordskånska så ser vårt julbord inte ut som något från våra barndom utan en blandning.


I år tänker vi har knytkalas och för mig finns det några självklarheter. Köttbullar, skinka och lax. Därutöver vet jag att sillen kommer att vara kvar liksom Jansson. Sedan skulle jag vilja inför grönkålspajen och en sallad med rödkål, apelsin och granatäpple. Har gjort dessa för någon jul sedan och tycker att vi behöver lite mer grönt på julbordet. Men eftersom det är knytkalas ser jag till att dessa rätter ovan blir gjorda och sedan får de andra också komma med sina måsten så får vi se vad vi får ihop. Här tycker jag att det viktiga är att det blir det som tillför dig njutning och glädje och sedan får det vara så att alla blir nöjda. Minimalism på individnivå men kanske inte när man ser till helheten.