1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Utan tv. Även under julhelgen!

FunderingarPosted by 1825dagar Sun, January 08, 2017 18:41:47

Nu har vi varit utan TV i några månader och det går jättebra. Vi känner inte att vi vill ha tillbaka den stora pjäsen som centrum mitt i rummet. Vi har ju kvar en TV i barnens spelhörna så där kan vi alltid sitta de gånger som hela familjen vill kolla på något tillsammans annars använder vi våra iPads och datorn för att titta på Netflix och play. Så det går ingen nöd på oss precis.


Men den stora utmaningen var nu under julhelgen när vi fick fem extra gäster i tre nätter. Hur gick det då? Jo, det gick bra. Vi hade förvarnat innan och istället för att samlas runt TV:n så lekte och pratade vi, spelade kort, spelade spel, hjälptes åt med maten, promenerade, löste korsord, läste eller kollade på egen skärm. Inga större problem där inte.

Helt klart något vi skulle rekommendera flera att göra. Både vardag som helg.

/V