1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Ska jag ta med denna "om i fall att"?

MinimalismPosted by 1825dagar Fri, February 10, 2017 11:41:33
TheMinimalists har något som de kallar "just in case rule" "eller 20/20 rule". Det handlar helt enkelt om vad vi behåller i våra hem eller packar ned för saker inför en resa som vi eventuellt behöver i en hypotetisk framtid men som vi inte är säkra på att vi behöver eller vi till och med vet att vi inte behöver dem men man kan ju aldrig vara säker......

Vi behöver inte hålla fast vid dessa saker. Vi använder i stort sett aldrig våra "om i fall att-saker". De bara tar upp utrymme och energi. Vi behöver dem oftast inte!

Dessa saker är dock svåra att göra sig av med. En regel som då kan underlätta är 20/20 regeln vilket innebär att om du skulle behöva den "om i fall att saken" så finns den tillgänglig att köpa in en radie av 20 minuter och under 20 dollar vilket skulle motsvara mellan 150-200 kr. Om det är fallet behöver du inte spara saken eller ta den med dig på resan utan då köper du den om du mot all förmodan verkligen skulle behöva den.

Detta är något som vi i vår familj har applicerat på bland annat skruvar, skrivbordssaker, antalet kläder, tomma kartonger med mera. Som sagt det är inte någon enkel sak att förhålla sig till och det finns saker som är gränsfall. Men det gäller att hitta sin egen gräns här. Det finns inget rätt eller fel utan hitta vad som passar just er och se dessa mer som hjälpmedel.