1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Zero waste när vi är på språng

Zero WastePosted by 1825dagar Wed, October 19, 2016 19:28:16
I lördags var jag och v i Malmö. Det var hans födelsedag och som present hade han bland annat fått en upplevelse i form av en show. Det var Marvel Universe Live superhjältar. En hel show med alla deras superhjältar och skurkar samlade. En show fylld av akrobatik, stunt, motorcyklar och pyroteknik. På så sätt var den häftig även för en 11-åring som inte vill klä ut sig till superhjälte längre. Vi gick tillsammans med hans sjuåriga kusin och det var tydligt att de båda njöt av showen men på olika sätt.

Visst var det en bra present som vi gav kusinen och som kusinen gav Ville? Upplevelser är ju helt rätt och skapar inte en massa saker.

Vi åkte tåg ned, jag hade med en flaska (Kleen Kanteen) vatten och varsin smörgås i en plastpåse. Nu till mina problem med att hålla Zero Waste. Jag valde en plastpåse till smörgåsarna i sista minuten då en burk tog för stor plats i väskan. Showen var precis över lunchtid så trots mackan innan så var vi hungriga när showen var slut vilket resulterade i en korv med bröd och en påse nötter på Pressbyrån. Alltså några onödiga saker som inte hade behövts. Lösningen till nästa gång: välja annan tid om möjligt så att vi kan äta hemma, välja en större väska så att vi får plats med en burk till smörgåsarna och kanske också någon frukt så att vi står oss hem innan vi äter igen eller ta längre tid på oss efteråt och äta ute på en riktigt restaurang med tallrikar och bestick som diskas efteråt.

Det är inte lätt att göra helt rätt alltid men jag ska inte vara för hård mot mig själv. Dels för att jag inte tycker att man behöver göra helt rätt hela tiden, ibland finns det undantag. Och dels för att jag för ett år sedan inte ens hade haft med mig en flaska vatten och jag hade inte ens funderat på att ta smörgåsarna i en burk. Så framstegen finns där det gäller bara för mig att se dem.
/V


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.