1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistspelet- vecka 4

MinimalismPosted by 1825dagar Sat, November 05, 2016 07:23:11

Då var fjärde och sista veckan avklarad. Vi skulle kunna sortera ut fler prylar, men det tog emot lite i slutet, blev mer och mer tydligt att vi hade någon värdering till prylen. I alla fall för mig när jag kom till sparalådan och lådan med CD-skivorna. Dessa var bland det sista som jag sorterade ut. CD-skivorna har jag inte lyssnat på jättelänge och sista enheten som kan spela dessa (gamla datorn) är på väg ut. CD-skivorna har istället blivit ersatta av Spotify.


Vi inser att det finns mer att gå igenom och sortera. Mer prylar som kräver tid och energi för att orka värdera. Det finns rätt mycket som vi skulle behöva ta ställning till och till exempel sparalådan har varit mer ett ställe för de prylar vi vill slippa ta ställning till. Vi lyckades i alla fall med vår utmaning och har under oktober månad nu rensat bort över 500 saker. Känns bra och jag tror inte att det syns för någon utifrån så antagligen finns det en hel del kvar.


Nu när det är ny månad så får det bli lite rensning i den digitala världen, gamla datorer och hårddiskar rensas, flera 100 Gb är borttagna och vi försöker få en användbar struktur på det som finns kvar.

Förutom det så är vi också på gång med en ny utmaning men mer om det i nästa inlägg. /D
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.