1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Förändringens vindar blåser kanske snart

FunderingarPosted by 1825dagar Fri, November 11, 2016 17:43:38

Efter förra månadens utrensning av över 500 prylar har tankar om annat börjat att snurra. Inser hur mycket runt omkring som påverkar en. Både V o D har varit inne i ett intensivt år när det gäller arbetslivet med fulla och intensiva dagar. Vilket har inneburit kvällar och helger med brist på ork. Men ifrågasättandet har dock blivit mer påtagligt.

Är det meningen att vi bara ska springa på i ekorrhjulet utan att stanna upp? Bara för att tjäna pengar som till stor del går åt till att finansiera det hektiska livet. Vi hinner inte ta hand om allt, äppelskörden ligger på gräset, brödet blir inte bakat och huset blir inte lagat. Det är rätt frustrerande, när man vill ta hand om det men tiden går åt till jobbets ständiga deadlines. Men tyvärr så får vi inte gå ner i tid, har försökt men de vill inte. Men är det värt att springa på så här? Känna sig bakbunden, inte fri och att inte ta hand om sig själv.

Kanske att det krävs en förändring. Förändring kräver mod. Dags att samla mod.
/D
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by 1825dagar Sat, November 12, 2016 20:07:48

Hej Liz!
Tack, tror att vi är på väg mot en förändring för båda oss inom loppet av ett år.
Ja, det är nog inte så konstigt att barnen trivs hos er. Barnens behov av föräldrar och/eller andra viktiga vuxna minskar inte bara för att de fyllt tio år däremot förändras de. Och sedan när de blir tonåringar behöver vi finnas där vid tillfällen som vi inte alltid kan räkna ut och inte ens alltid se men för dem är bara vetskapen att vi finns där viktig.

Posted by Liz Sat, November 12, 2016 10:30:47

Hej! Tack för en bra blogg som ger mkt inspiration. Vi är en familj med en sladdis som går på lågstadiet boende hemma. I mitt barns klass jobbar de flesta föräldrarna heltid eller mer,många av barnen går hem själva med egna larmbrickor t husen på eftermiddagarna. Det är superviktigt att man har fina bilar, trendig möblering och nyrenoverade hus. Själva satsar vi våra pengar på resor och upplevelser! Jag är hemma på dagarna (pga kronisk sjukdom) min man har ett flexibelt jobb. Det jag vill komma fram till är att mitt barns kompisar stortrivs hos oss! Vi har mer tid att lyssna och bry oss, gör saker tillsammans med barnen och engagerar oss i deras aktiviteter. Vi har inte lika prestigefyllt som många andra familjer runt omkring oss men vi trivs med tillvaron och har ett betydligt lugnare tempo. Detta är ju som du skriver ovan inte så lätt att uppnå när arbetsgivaren inte går med på att minska arbetstiden, men för oss där det för min del är nödvändigt och för min man som kan jobba mycket hemifrån har det varit fantastiskt! Hoppas ni kan hitta en lösning för att få mer tid til hem och familj! /Liz