1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Minimalistisk jul

MinimalismPosted by 1825dagar Tue, November 15, 2016 17:30:25

Tänkte göra en liten serie med inlägg där vi reflekterar kring en jul med minimalistiska företecken ur lite olika perspektiv. Hur tänker vi kring jul och vad är en minimalistisk jul för oss?

Vill påminna om att minimalism handlar om att hitta den nivån som gör att du mår bra. Nivån på antalet saker, aktiviteter, relationer med mera. Det är alltså inte den som har minst saker som vinner. Det handlar egentligen väldigt lite om saker även om det är det som man ofta pratar om. Det är för att det är så enkelt att börja med och det får också en stor effekt. Att bara ha saker som betyder något för dig och som ger dig glädje det gör att du kan använda din energi på rätt sätt och det är det man vill komma åt. Men sedan är det viktigt att ta det vidare till att också se till att omge sig med bra och livgivande relationer och också de aktiviteter som ger dig något. I den här serien kommer vi absolut att beröra saker men också de andra svårare men ack så viktiga delarna av livet. Allt kopplat till julen på något sätt.

Jul har så mycket tradition och inbakade förväntningar i sig själv så det är ett känsligt ämne att ta sig an. Det ser olika ut för alla och det är OK. Vi talar inte om hur vi tycker att alla andra ska göra utan vi berättar våra tankar och sätt med förhoppning om att det kan inspirera dig till att hitta vad som passar dig. Om du skulle hitta några guldkorn hos oss så skulle vi bli glada.

För att vi som familj ska hitta den julen som vi vill ha sätter vi oss tillsammans i familjen och låta alla komma till tals genom att säga vad som är viktigast för var och en av oss inte bara på julafton utan även dagarna fram till jul, under december månad. Oftast går det att tillgodose alla. I år vill vi baka pepparkakor hela familjen, baka lussebullar med grannarna (tradition), klä julgranen hela familjen, se när v går i luciatåg med skolan, få julklapp i strumpan på julaftons morgon, se Kalle Anka, äta julskinka, äta julgodis, adventspynta och ha släkten över på julafton.

Inlägg med tankar kring dekorationer, relationer, aktiviteter, julklappar med mera kommer de närmsta veckorna.

/V

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.