1825dagar.se

1825dagar.se

Om bloggen

Här på bloggen kommer ni att få följa våra funderingar och våra handlingar för att nå känslan av större kontroll över våra liv. Vi har satt 1825dagar (fem år) som ett namn på bloggen för att ha något att fokusera på och motivera oss med längs vägen.

Inläggen kommer att handla om minimalism, betala av sina skulder, friluftsliv, miljö. Helt enkelt strävan efter ett hållbart och enkelt liv.Månadsutmaning

UtmaningPosted by 1825dagar Mon, January 02, 2017 12:23:08

Dags att summera december månads utmaning som ju var att äta minst en frukt om dagen. Jag sa inför den utmaningen att det kunde bli lite svårt för mig då jag inte har som vana att äta frukt, det är aldrig något som jag är sugen på. Det har faktiskt ändrats nu. Jag har ätit frukt varje dag, till och med både två och tre frukter ibland. Även D har lyckats med denna månads utmaning. Tre saker har hjälpt oss att lyckas:

  1. Att vi hade detta som utmaning gjorde att vi påminde varandra på kvällen och då kunde man lätt plocka åt sig en frukt om man hade glömt.
  2. Clementinerna har varit så goda nu så jag har faktiskt till och med varit sugen på frukt (clementin) rätt så ofta.
  3. Vi har hela tiden sett till att ha frukt hemma.

En lyckad utmaning och nu är det bara att se till att vanan att ta minst en frukt om dagen består.

Januari månads utmaning kommer bestå av minst 30 minuters rörelse varje dag. Det behöver inte betyda ett svettigt löppass utan kan också betyda att cykla in till stan (5km enkel väg), gå en rask promenad, styrketräning hemma, yoga eller liknande. Jag har signat upp mig på http://yogawithadriene.com och hennes ”Revolution: 31 days of yoga” där du får en yogalektion gratis varje dag under januari månad. Förutom det så är min plan att promenera varje dag (med hunden), komma igång att springa samt träna styrka här hemma. Att göra någon styrkeövning varje dag innan jag gör själva yogan är tanken.

D ska också träna styrka hemma samt fortsätta med sin löppass. Att stretcha som vi hade som utmaning under november månad är också viktig för D.

Denna utmaning är delvis inspirerad av Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström. De myntade ett begrepp i sin podd, ”Träningspodden” för ett par avsnitt sedan. Begreppet kommer ifrån att Magdalena Forsberg i en intervju sa att hon alltid såg till att få rörelse minst 30 minuter om dagen. Därför kallas det för Magdaträning. Jessica och Lovisas podd är klart värd att söka upp och lyssna på.

Vi återkommer med en halvtidsuppdatering.

/V
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.